30 augusti 2010

Städning av vinden...

Hela helgen har ägnats åt städning av vårt förråd på vinden. Vi har burit, släpat och svurit, men nu börjar vi nog se slutet på allt bråte! Vi har sorterat och kasserat och äntligen känns det som vi har en överblick på vad vi faktiskt har för grejor! Skönt känns det, även och ryggen min inte tycker detsamma...

Barnen då? Jo, de har varit snälla nog och låtit oss hållas och skött sig själva mest hela helgen. I lördags var dock lekdag. Michaela var hemma hos kompisen Aziz, Megan var iväg med kusinerna Matilda och Thyra tillsammans med faster Lena, och Maximilian hade klasskompisen Max här. I går var de dock utelämnade till varandras sällskap och det skötte de bara bra! De till och med gjorde lunch åt hela familjen, dock fick mamma ett nödsamtal när en öl fick spatt inne i skåpet och sprutade vätska över golvet och stackars barnen! Jag fick rycka ut och städa undan illaluktande öl. Sen bjöds det på smarriga våfflor!

Uppe på vinden dök bland annat barnens Heelys upp och likaså mina och Milans rollerblades. Alltså blev det en hel del åkande av, både ute och inne (på vinden!!) Det märks att Milan spelat bandy, han är säker på rullskridskorna med!Tyvärr har barnen vuxit ur sina Heeleys, tjejerna får på sina men de är trånga. Kanske blir det till att sälja dem, det finns säkert ett andrahandsvärde på dessa, de är i fint skick!

I fredags hade vi en stressig eftermiddag med kompislek - skjutsande - duschande - väntan på Mats (kom från Gbg) - och sen en mycket trevlig och god middag i Nyby hos farmor och farfar! Vi fick nästan kuta hem när vi sent på kvällen begav oss hemåt, det var superkyligt! Nu märks det att hösten har anlänt, det är tjocktäcke fram som gäller!

I går em hann vi med att prata med våra vänner i Woodbury. Det är alltid lika kul och känns alltid lika otvunget när vi träffas över Skype. Wanda och Laura planerar redan för vår sommar hos dem nästa år, jag hoppas verkligen att det kan bli av!

I morgon börjar mina studier med registrering och introduktion på Institutionen för Nordiska språk. Ska bli spännande att se upplägget och träffa kursarna och lärarna!

Later, Mariette

2 kommentarer:

Astrid sa...

Bra jobbat(i helgen)skönt att ha en överblick av vad man har och inte har.Kram/mor

Mariette och Mats Wendel sa...

Ja, tyvärr är det lite kvar innan vi kan känna oss helt färdiga. Förhoppningen är att vi inte ska fylla på igen!!

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul