24 maj 2011

Finbesök - Dag 3

På lördagen började vi dagen ute i Ulva Kvarn där Roger och Verla gjorde flera inköp både på glasbruket och och i några av de små butikerna som finns i omgivningen kring den gamla kvarnen. Verla var mycket imponerad av hur vackert det är där ute!







Vi började vår tur genom stan uppe vid slottet. Vi promenerade på borggården och kikade närmare på fängelsehålorna och Gunillaklockan. Tyvärr var det otroligt mycket folk i området då det pågick ett cykellopp och det var svårt att ta sig runt med bil och parkera... Vi bestämde oss för att inte försöka ta oss till Botaniska trädgården, utan fortsatte ner till Helga Trefaldighets kyrka, Domkyrkan och området däromkring.







Vi promenerade i området kring universitetsbyggnaden, tittade på runstenar och Gustavianum.





Vi tog oss en promenad längs ån och hamnade på Café Linné där vi avnjöt goda bakverk. Enda smolket i bägaren var att det var fullt utomhus och vi fick nöja oss med att sitta inne i det fina vädret...



Både Roger och Verla var nöjda med sina biskvier, det blev en choklad och en citron. Mats mumsade på en stor Linnébulle och jag smaskade i mig en smarrig blåbärscheesecake!

Efter fika var vi mätta på både Uppsala och i magen!


På kvällen följde vi Eurovision Contest och gästerna höll ut ganska länge med tanke på att de inte hade en aning om vad det var för något. Verla stannade uppe och såg alla bidragen. Tyvärr hamnade hennes favorit, Spanien, bland de sista...

Later, Mariette

Inga kommentarer:

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul