23 juni 2011

Less på vädret...

Det fortsätter att regna, vara igenmulet och kallt här i Minnesota. Vi börjar tröttna rejält! Förhoppningsvis blir det bättre nästa vecka, det är i alla fall vad prognosen säger... I morgon bitti åker vi norrut, först till Brainerd för en dag och sen vidare till Sandstone för att spendera helgen hos Maximilians kompis Adam och hans familj. De har köpt en stuga där uppe, men det är mer ett stort hus så det finns plats för oss alla. Vi har sett bilder därifrån och det ser fantastiskt ut, precis vid vattnet och lummigt och grönt. Vi hoppas på fina bilder med Mats nya objektiv!!!!

Idag var tjejernas sista dag på simlägret. Det har gått jättebra och både tjejerna och vi är jättenöjda. Båda två blev uppflyttade till högre grupp och Megan är redo för Swim Team, vilket betyder att hon nu kan simma och kan börja nöta på tekniken om hon vill. De har en lite annan simstil här, men tjejerna verkar ha plockat upp det utan problem. Simskolan är också helt annorlunda uppbyggd och jag gillar deras "hands-on"-stil; de står i vattnet och grabbar tag i ben och armar medan barnen simmar förbi och följer med i vattnet samtidigt som de visar hur de ska röra sig korrekt. Dessutom är grupperna jättesmå, 3-5 barn per grupp! Dyrt, men helt klart värt pengarna!

Milan är inte "hemma" mycket. Är han inte hos Matthew så är han hos Adam! Det är kul att se hur kul de har med varandra, men också sorgligt då de kommer att sakna varandra ännu mer nu när det har varit så intensivt. Megan leker en del med Hannah och båda tjejerna har lekt med Kennedy några gånger, inte lika intensivt som Milan, men de har ju Laura här i huset!

Woodbury är sig likt. Ett stort Super Target har poppat upp, men annars har inte mycket hänt. Samma dåliga asfalt på de flesta vägarna och de som man tyckte behövde repareras då, är fortfarande inte åtgärdade... Så kan det vara.

Idag har Megan och Milan varit iväg på playdates och vi andra har varit och shoppat lite snabbt. Det blir inga längre shopping-utflykter med barnen, men vi har ju sagt att vi inte ska shoppa några större mängder... Billiga skor har det dock blivit och några DS-spel för tjejerna! Megan kom hem efter sin playdate med Hannah med mängder av gåvor: En ny Webkinz, en fin pyjamas, ett Best Friends-halsband och en American Girl pysselbok. Ja vad säger man, förutom det självklara TACK TACK TACK!!!!

I kväll åt vi god lasagne som Wanda lagat. Laura och jag gjorde brownies till efterrätt, till barnens stora förtjusning! Just nu sitter vi och tittar på amerikanska Wipe Out jag och barnen. Mats är och shoppar (!) och Wanda jobbar ifatt för att kunna vara ledig imorgon. För imorgon piper vi iväg efter frukost, redan vid åtta-tiden om alla kommer upp i tid...GLAD MIDSOMMAR på er alla hemma i Sverige!
Later, Mariette


P.S. Jag lyckades hitta å, ä och ö på Michaelas dator, dock bara på Mats inloggning, hur konstigt nu det låter... Skönt att kunna skriva riktigt igen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att ni får fira midsommar på landet,hoppas det blir bra.Kram/mormor

Mariette och Mats Wendel sa...

Vi har haft det jättebra! Skriver mer på bloggen snart! Kram

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul