30 juni 2011

Sandstone

Här kommer bilderna från Sandstone, MN:

Vi åkte från Brainerd mot Sandstone efter frukosten på lördagen. Vi stannade i en liten stad, Finnlayson, och åt lunch på en liten diner där vi fick se inbakad mac&cheese för första gången. Ingen hit alls enligt Michaela! På vägen till Sandstone passerade vi bland annat stan/byn Malmo där de svenska namnen och flaggorna duggade tätt! Roligt att se!

Tidig eftermiddag var vi framme vid familjen Arasons stuga, som egentligen är ett stort hus med modern utrustning och gott om utrymme. Familjen köpte lantstället för bara 6 månader sen så de håller fortfarande på att bo in sig...




Så här ser det ut. Huset ligger vid slutet av en lång smal väg och hade vi inte haft karta med oss hade vi nog tvekat att köra in, men vi hittade rätt med än gång!



Vi installerade oss fort och gav oss iväg på en tur med båten. Pappa Dennis vid ratten och med på båten var barnen Adam, Nathan, kompisen Sam, kusinen Jennifer och mamma Rhonda. Vi alla fem var förstås också med!







Tuffa Michaela ville absolut prova på "tubing" efter båten och eftersom syrran inte ville åka ställde en snäll Adam upp på att hjälpa henne. Han vet vilka tecken att ge föraren av båten så Dennis vet om de vill stanna eller åka fortare...




Här ger han tecken att Michaela vill åka fortare, vilket han gav flera gånger tills Dennis berättade för mig att båten klarar inte av att gå fortare... Typiskt Michaela!







Stackars mamma satt nervöst och tittade på, jag gillar inte vatten och barn i kombination; läskigt värre...






Här är en nöjd tjej tillbaka på båten och mamma kan andas ut! Hon ville ut igen medesamma men mamma sa att nu fick det räcka...


Tillbaka på land spelade vi en omgång kubb (som vi släpat med oss från Sverige) och serverades en god middag med hamburgare (vad annars?) och pommes. Till det hemmagjorda milkshakes som faktiskt var det godaste på middagsbordet! Riktigt mumsiga!!


Efter middagen blev det ytterligare en tur med båten. Vi åkte ut för att fiska. Tjejerna och Milan satt tålmodiga och väntade på napp, vi tror vi vara ute mellan 2-3 timmar!!! Tyvärr blev det bara ett enda napp denna kväll, desto lyckosammare för fiskaren Milan. Han fångade en liten baddare med sylvassa fenor som fick simma runt i båtens "live well" innan den släpptes tillbaka i sjön nästa dag: Milans beslut!















Rhonda fick lägga ut, men sen tog Dennis över...













Den stolte fiskaren och hans fångst!


Tillbaka på land avslutade vi med en bonfire med både korv och S'mores. En fantastisk stjärnhimmel fick vi som stannade trots myggen se. Skönt med en mjuk kudde att somna på efter all frisk luft denna dag!






Detta gulliga kusinbarn lattjade vi med också. Hon heter Ann Elizabeth och är 13 månader. Hon och hennes mamma bor hos Adam och familjen över sommaren. Hon gillade våra tjejer och dag två vågade hon sig på att sitta hos dem! Blev ledsen när de gick ut för att leka med killarna!


Fantastiska chokladvåfflor serverades till brunch och vi begav oss söderut runt lunchtid. Vi stannade i North Branch för en fika och lite shopping, skor på en outlet är ju aldrig fel... Alla utom Mats fick skor denna gång. Gap besöktes också innan vi fortsatte "hemåt". Laura ringde och undrade om vi var hemma snart, vi var saknade... Hon sov hos sin pappa dock och vi "återförenades" på måndagen.


Nu är vädret bättre; varmt och soligt. Idag har vi planterat frön och Michaela har äntligen träffat sina gulliga vänner Anna och Jessica. Heldag med dem! I kväll var Megan och Michaela ute med Hannah på både middag och bio. Vi andra passade också på att gå ut och äta, Milan fick ÄNTLIGEN äta på Appelbee's.


Nu är alla i säng här hemma, Laura och Roberto är hemma hos Marzo och kommer igen imorgon bitti. Vi ska iväg och göra något skoj imorgon också, rapport följer!

Later, Mariette

Inga kommentarer:

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul