20 december 2010

Veckan som gått...




Veckan som gått har innehållit både Lucia och gradering på karaten. Megans klass var de som höll i Lucia-underhållningen på skolan och jag var där för att titta på deras första Lucia-tåg. De var jätteduktiga och sjöng både på svenska och engelska. Den svenska klass 3 på skolan var också med i tåget! För Milan och Michaela blev det till att bara titta, inte delta.


Graderingen hölls i onsdags kväll på ordinarie träning och Erik (tränaren) körde hårt med dem. Mats och jag var på plats och försökte kraxa så lite som möjligt... Vi hostar och kraxar fortfarande, men Mats är tillbaka på jobbet. Själv försöker jag ignonera att jag hostar och nyser och fokuserar på julklappar och annat julbestyr!

I går kväll fick vi ett efterlängtat samtal med en kär familj i Minnesota. Det var så härligt att se att barnen fortfarande saknar varandra och att vi vuxna kan ta upp samtalet där det slutade senast. Det ska bli så roligt att få se dem i sommar. Tjejernas kompis Kennedy berättade att hon varje gång hon passerar vårt gamla hus fäller en tår av längtan! Vad säger man?? Hur gulligt som helst! Man vill hoppa in genom dator och ge henne en bamsekram!!

Kennedy och hennes klass hade genomfört ett projekt i skolan för de hemlösa där de stickat mössor till hemlösa familjer. I fredags var det dags att leverera dem och då gjordes det ett inslag på TV:n. Jag hittade länken i går kväll och ska försöka lägga ut den! Även Megans kompis Hannah och Michaelas kompis Reese är med i inslaget!

Later, Mariette

http://video.minneapolis.cbslocal.com/global/video/flash/popupplayer.asp?clipId1=5396404&flvUri=&partnerclipid=&at1=News&vt1=v&h1=Woodbury%203rd%20Graders%20Knit%20Winter%20Hats%20For%20Homeless&d1=93700&redirUrl=http://video.minneapolis.cbslocal.com&activePane=info&LaunchPageAdTag=homepage&clipFormat=flv&rnd=72454234

Posted by Picasa

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin lucia,och vad kul med mössinsamlingen,har dom gjort alla mössor själva (vad duktiga dom är)
Kram/mormor

Mariette och Mats Wendel sa...

Ja, visst var det fina mössor de gjort!! Hannah hade en blå-gul, såg du det??

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul