21 juni 2011

Ett forsta livstecken...

Var forsta vecka har i Woodbury ar till anda och jag tankte jag skulle ge er ett litet livstecken. Tyvarr har jag inte ett svenskt tangentbord att skriva pa, men ni far klura lite pa vad jag menar... Vi har varit fullt upptagna med simskola, playdates och en massa praktiska saker den forsta tiden. I dag inleddes en ny vecka av simning och i morgon kommer de ha en utvardering/test dar barnens framsteg mats. Megan och Michaela ar i olika grupper, pa olika nivaer, men det gar jattebra for dem bada tva. Om en mycket partisk mamma far tycka till sa tycker jag nog att de bada tva ar bast i sina grupper!


Har sitter killarna, Milan & Roberto och testar nya "Cars"-spelet pa Best Buy

Maximilian har lekt massor med sina kompisar, speciellt med Matthew. Det ar mycket Minecraft, men ocksa annat. I lordags fick han folja med pa ett Graduation Party, och han hade sen en sleep over dar ytterligare en gammal klasskompis var med pa Minecraft Mania! Trott Milan somnade mycket tidigt igar och sov till klockan 10 i morse! Tjejerna likasa, de var helt utslagna!

I gar var vi pa middag hos Roger och Verla och det bjods pa jattegod lasagne. Sen fick vi med oss fikat hem, jag tror jag hade namnt att jag gillade Verlas kanelkaka och naturligtvis var det en san vi fick med oss hem. Gulliga Verla!

Mats har varit till MnDot idag och deltagit i ett avfirande av en "gammal" kollega som gar i pension. Det var avtackning bade pa jobbet och vidare avtackning pa en restaurang i narheten. Vi tjejer, och Roberto, Wandas 15-ariga bror, har hallt oss hemmavid och haft Megans kompis Hannah over pa eftermiddagen. Nar hon blev hamtad av sin mamma blev det lite for mycket for henne och hon grat hysteriskt och skrek: "But I love Megan Wendel, I want to stay with her!!!!!" Hennes stackars mamma hade det inte latt, det tog ett tag innan de kunde ge sig av hemat...

Vi tog med oss barnen till Powers Lake i narheten

Wanda och Laura har ett jattefint hus har i Woodbury. Vi bor jattebra och har haft turen att fa lana Roger och Verlas stora van. Wanda har ocksa bytt bil sa hon har en 7-sitsig SUV som vi kan lana om vi skjutsar henne till jobbet. An sa lange nojer vi oss med en bil... Vi jobbar ganska hart pa semestern. Det ar matlagning, skjutsning och mycket bestyr med fem barn! Wanda jobbar oerhort mycket och ska ut och resa hela nasta vecka! Turligt nog ar Mats har med mig, annars hade jag nog tagit mig vatten over huvudet!

I gar var det Father's Day har i USA och Michaela fick chansen att folja med kompisen Kennedy och hennes farmor till tre olika stallen dar de gjorde farsdags-presenter till sina pappor (och farfar i Kennedys fall). De gjorde en vertygslada i tra, ett litet djur i tyg och till slut fick de dekorera sin egen tarta pa mataffaren. Jattekul tyckte Michaela och hon hade en heldag med Kennedy, som egentligen ar Megans kompis, men leker battre med Michaela!

Som ni ser har vi fullt upp sarskilt barnen. Vi hoppas hinna med att traffa nagra fa vuxna vanner ocksa innan vi aker vidare till Yellowstone och var sightseeing vasterut. Till helgen bar det av norrut dar vi ska spendera knappt 2 dagar med Milans kompis med familj i deras stuga. Det ska bli jatteskoj. Pa fredagen aker vi tidigt tillsammans med Wanda till en annan ort norrut och spenderar dagen ute i naturen forhoppningsvis. Hall tummarna for fint vader! Det ar tyvarr inget Minnesota kan skryta med just nu!!!!

Sa har svart pa himlen har det varit av och till nu sen vi kom...

Laura star och langtar ut se det ut som...

I morgon gar livet i Minnesota vidare med mera simtraning, lek med kompisar och forhoppningsvis LITE shopping for Mariette. Jag bara maste kopa mig en ny troja, eller tva, inser att vi packade alldeles for lite, men da finns det ju en ursakt att shoppa lite... Trakigt nog finns det inte sa mycket tid over for Mats och mig, eller bara var familj att gora saker ihop, men vi forsoker gora det basta av situationen. Kommer vi igen ska barnen absolut ga pa lager minst en hel vecka, pa heltid!

Denna kvall ar den enda kvallen jag orkat vara uppe langre an nio, sa jag gissar att jetlagen haller pa att ge med sig. I dag bjod jag pa korv stroganoff och Roberto at tre portioner! Ett gott betyg till svensk husman, men Laura ville mer tillskriva det att Roberto minsann ater allt! Kanske for att hon sjalv inte gillar nagot som ar nytt eller annorlunda eller knappast at det nyttiga hallet heller... Vad vet jag, men lask till frukosten och glass och kakor mellan alla maltider funkar inte riktigt om man vill ata ordentligt nar det ar dags for riktig mat. Men jag ar inte har for att omvanda henne, jag forsoker bara fa henne att inte enbart leva pa kakor och ostbagar...

Nu ar det dags for mig att saga gonatt, hoppas det gar att lasa nagorlunda vad jag skrivit, det var inte latt att skriva med a och o istallet for vara kara svenska bokstaver!

Later, Mariette

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja,det låter som ni har fullt upp,hoppas ni får lite semester också.Kul med lite shopping också.Kram/mor

Mariette och Mats Wendel sa...

Ja, vi ska iväg nu och shoppa med 4 av 5 barn...

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul