07 december 2009

Etapp 3

I går innebar resan österut att vi färdades genom delstaterna Ohio och Pennsylvania. Pennsylvania var betydligt grönare och mycket mer kuperat är det landskap vi sett tidigare på resan. Att färdas på tullvägar innebär stora begränsningar i val av stopp under resans väg. Man får nöja sig med sk. service stations där det finns ett fåtal snabbmatsrestauranger, toaletter och bankomat (till tullavgiften!). I går lyckades vi i alla fall bli nöjda alla fem med lunchen, vi tog lunch från olika restauranger i stället för att försöka hitta ngt för alla på ett och samma ställe...

I går eftermiddag lämnade vi tullvägen bakom oss och körde på "vanliga" motorvägen resten av etappen. Det blev mer att titta på längs vägen och lite roliga skyltar dessutom. En skylt läste: "Buckle up the next million miles!" Detta var alltså en officiell vägskylt... Vid halv fem-tiden nådde vi hotellet och vi var så trötta att vi mest slappade hela kvällen. Mats gav sig ut för att hitta en mataffär och jag passade på att ringa till Boston för att bekräfta att vi kommer förbi dem på onsdag. Tyvärr kommer Woody inte att vara hemma, men jag fick i alla fall prata med honom i telefonen. De höll på att julpynta för vår skull, i alla fall sa Beth det... Jag vet att hon gillar julen, även om de normalt firar de judiska högtiderna.

I dag bär det av mot New York och det näst sista stoppet på resan. Vi ska lämna bilen och se oss omkring lite grann innan vi tar tåget till Boston på onsdag förmiddag. Nu hoppas vi att allt följer planerna och att vi inte stöter på några problem på vägen.

Dags att packa in allt i bilen igen, alltid spännande då det är väldigt trångt!

Later, Mariette

2 kommentarer:

mormor sa...

Hej!Roligt att resa går bra,förstår att måste vara jobbigt för barnen att sitta still så länge.Lycka till på sista etappen med bil.Har tittat på fullerö huset idag Waoh vilket hus,nästa är inflyttning redan i maj!!!Kram/mormor

Mariette och Mats Wendel sa...

Vi är framme i New Jersey nu. Allt har gått bra! Spännande med huset i Fullerö, men det var säkert massor med intressenter!!

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul