05 december 2009

På väg - Etapp 1

I dag kom vi alltså iväg från Woodbury efter panik-packande igår kväll av Mats. Jag var förbjuden att hjälpa till... Packningen av bilen var det som stod på programmet... Jag kan säga att det blev några saker som tyvärr hamnade på soptippen; de fick helt enkelt inte plats!!

I går lämnade vi vårt townhouse efter att ha plockat ut precis varenda pryl på egen hand och lämnat över städningen till en städfirma. Vi åkte förbi skolan och hämtade barnen som hade svårt att lämna sina kompisar och lärare, det blev ett känslofyllt avsked!

I går kom dessutom vintern till Minnesota och det var riktigt kallt! Vi stod och huttrade medan vi packade in sakerna i bilen. Vi hade tur att Roger ställde upp och plockade upp saker vi var tvugna att skänka bort, utan honom hade dagen blivit extra lång!

När vi hämtat barnen åkte vi över till Maureen och på kvällen åt vi asiatisk take-out som var jättegod! Till och med tjejerna åt; det fanns något till alla. Efter smarrig middag gick vi ganska snart och la oss (alla utom Mats...) och sov marginellt längre än vanligt. Alla var nog lite spända inför dagens resa...

I dag har vi alltså tagit oss från Minnesota, genom Wisconsin och befinner oss nu i Illinois, närmare bestämt i Itasca, precis utanför Chicago. Vi bor flott på Hyatt Place, barnen är mycket nöjda! Efter en stressig vecka kändes det skönt att komma fram till ett hotell och bara släppa allt och ta ett bad! Michaela och jag tog chansen medan de andra bar in packningen!

Nu i kväll har vi smaskat i oss en gourmetpizza med sausage, pepperoni och tomater och avslutar dagen med lite fredagsmys framför "I Spy"-filmen. Jag har en känsla av att vi alla somnar ganska tidigt i kväll...

Nästa stopp på resan: Toledo, Ohio.

Later, Mariette

2 kommentarer:

mormor sa...

Skönt att att ni är på väg.Hoppas att ni har sovit ut nu.LYCKA TILL På den fortsatta resan.Jag skickar med tusen kramar till er var.Kram7mormor.

Mariette och Mats Wendel sa...

Sov gott och ska nu gå ner till frukost. I dag är resan inte så lång, bara drygt fyra timmar! Vi ska packa om lite innan vi ger oss av.

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul