11 december 2009

New York - dag 2

Dag två i N.Y. lämnade vi bilen för skeppning till Sverige och under tiden Mats ordnade med det besökte barnen och jag Science Center i Jersey. Det var riktigt bra, men vi stannade inte tillräckligt länge för att se allt.

Vi tog oss ner till hamnen för att ta färjan över till Ellis Island. Tyvärr hade nog båten innan precis gått, så vi fick vänta över en timme på nästa. Snäll personal satte dock på en film om Frihetsgundinnan till barnen och tiden gick lite fortare. Färjan till Ellis Island gick fort och vi hann se en hel del på museumet för invandring. Jag hade gärna stannat längre, men barnen tröttnade och vi tog näst sista förjan till New York.

När vi nådde New York City var det redan kväll och barnen var trötta på att sightseeinga, så vi bestämde oss för att ta bussen tillbaka till hotellet i Jersey City. Det krävdes dock några vändor på tunnelbanan och en ganska lång väntan på buss-stationen innan vi äntligen var på väg tillbaka till Jersey!

Vi var supertrötta väl tillbaka på hotellrummet och jag och tjejerna bestämde oss för att stanna på rummet medan Mats och Milan begav sig till närområdet för lite middag. Vi somnade lättvaggade den kvällen!

Later, Mariette

2 kommentarer:

mormor sa...

Förstår att ni var trötta efter alla nya intryck,Kram/mormor

Mariette och Mats Wendel sa...

YES!

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul