16 januari 2010

Djävulens boning...

Ja, i dag stod det tårta på schemat och närmare bestämt "Devil's Food Chocolate Cake". Alltså en djävulskt god (tror vi!) tårta med massor av choklad. Tvärr tar den ganska lång tid att baka, så den står inte på bordet allför ofta... 4 timmar tror jag bestämt att det tog mig och förste tårtkonditorn Michaela att färdigställa vårt alster! Michaela var en riktig kämpe, hon rörde, blandade, smakade av (såklart!) och diskade. En riktig hjälpreda med andra ord! Jag frågade henne om det varit jobbigt; svaret var NEJ! Då skojade jag och frågade om vi skulle baka en till och fick det oväntade svaret: JA! Men mamma orkad inte med fler tårtor, så vi pysslade resten av kvällen istället!

Annars har det lekts mycket Lego här hemma. Milan har börjat återuppbyggnaden av sina Star Wars-modeller och det går rasande fort, trots storleken på modellerna. Han har fått lite hjälp av syrrorna med, men det mesta jobbet har han gjort själv! Han är en riktig konstruktör, vad månne det bliva av denna lille killen??

Mats är nu snart på väg hemåt och vi hoppas ha honom hemma lagom till mormors födelsedagskalas i morgon em.

GRATTIS MAMMA!!!

17/1
.
Later, Mariette

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi vill också vara med på ett hörn och skicka våra hjärtligaste gratulationer till Astrid.
Agneta och Janne.

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen Astrid!!!!! Hoppas tårtan smakar ljuvligt :-)
Hälsningar och kram från Lasse och Nina

Astrid sa...

Tackar allra hjärtligast för både tårta(som ska avsmakas snart)och gratulationer.Tårtan är säkert jättegod tack Michaela,och tack till Agneta& Janne och Nina&Lasse.Kram till er alla/Astrid

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul