28 november 2009

Black Friday!

I dag har det varit Black Friday, vilket innebär att folk betett sig som galningar i affärerna. I år höll vi oss borta och gick på teater istället. Vi åkte i tid och ställde GPS:en på Guthrie Theatre och vi skulle anlända i god tid innan föreställningen.... Problemet var dock att GPS:en lagt in den gamla adressen till teatern och vi hamnade lite fel. Turligt nog hittade Mats ett snällt par som gav oss en god vägbeskrivning och vi var vid rätt teater inom fem minuter! Ibland ska man ha flax även när det inte går som man tänkt sig!

Teatern var helt ok, men själv tyckte jag den var lite i segaste laget. Den tog sig i slutet dock. Michaela som satt närmast mig tyckte att det var väldigt läskigt emellanåt och det var det nog när man bara är sju år! Vi hade bra platser på första raden på balkongen och vi kunde parkera precis vid teatern, smidigt med parkering i detta land! Det kommer vi att sakna!

Efter teatern hade vi stämt träff med Donna för en fika på "A Taste of Scandinavia", ett bageri med båda fikabröd och maträtter från hela Skandinavien. Barnen beställde kanelbullar, storlek XXL (tyvärr med glasyr på!) och Mats och Donna beställde en norsk mandelkaka som tydligen är Donnas favorit. Själv tog jag en kaka som jag inte vet om den var finsk, dansk eller norsk; svensk var den i alla fall inte! Donna fick sin efterlängtade BLÅA Dalahäst som Mats fixat från Sverige och vi fick lite norsk "lefse" som hon kört och hämtat i sin hemstad Wilmar. Barnen fick en 10 dollarssedel var och vi fick en fin broderad kaffeduk med texten "Välkommen".

På vägen hem stannade vi på "Old Country Buffet" för lite middag, vi hoppade över lunchen idag... Stärka av lite mat kilade vi in en snabbis på Kohl's för att byta ett par byxor och tjäna 15% procent på affären. Vi avstod att titta på alla deras specialerbjudanden och skyndade hemåt istället.

Nu packar Mats medan vi andra slappar efter en fullspäckad dag. I morgon står packning på programmet. Låter det lite enformigt? Tycker jag med!

Later, Mariette

2 kommentarer:

mormor sa...

Vilken tur att ni fick hjälp att hitta teatern.Lycka till med packningen(det sista?)Kramar/mormor

Mariette och Mats Wendel sa...

Ja, ibland ska man ha lite tur också! Packa, packa; det är vårt öde just nu!

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul