10 november 2009

A Christmas Carol



I dag betämde jag mig för att boka teaterbiljetter till hela familjen. Vi ska gå på teateruppsättningen av Charles Dickens "A Christmas Carol" på The Guthrie Theatre inne i Minneapolis. Vi har hört så mycket om denna teater, men ej varit där, så när jag såg att de skulle sätta upp något barnvänlig slog jag till och köpte 5 biljetter! Valde biljetter på balkongen och hoppas vi kommer att se bra! Barn är välkomna, men om de stör blir man ombedd att lämna teatern... Ord och inga visor, minsann!

Barnen är i dag på Karate med sina Golden Belts för första gången. Det var extra spännande att gå dit idag, de kanske får lära sig något nytt och kanske får de byta lärare... Klart att man inte kunde låta bli att gå, även om man var så trött att man nästan somnade i maten (Michaela)...

Jag tog idag emot mitt paket som jag beställt från ett företag som specialiserar sig på utbildningsspel. Allt från vokal-bingo till mattetärningar. Spännande värre, tyckte både jag och barnen. Mitt paket vägde 15.6 pounds! Jösses, tänkte jag. Vad är det jag beställt?! Men det var inga kontigheter, bara mina spel... Inte ens någon skyddande plast eller annat emballage... Allt var helt och allt var med, skönt när det är så!

På onsdag är här Veterans Day, en dag att uppmärksamma alla de som deltagit i krig. Detta är ingen allmän helgdag, men statligt anställda är lediga, vilket innebär att Mats jobb är stängt för dagen. Detta i sin tur innebär att han fått äran att äta lunch med sin äldsta dotter som på onsdag firar sin födelsedag i skolan. Detta för att hon inte kommer att vara här i mars... Fröken tycker om att uppmärksamma alla barn och det gillar vi! Förhoppningsvis firas även de andra två på något vis!


I går fick vi två fina presenter från kollegor till Mats. En jättefin historisk Atlas över Minnesota från Maureen. Av Mihai och hans fru fick vi en superfin prydnadssak, nämligen en glaskub med en loon inuti; Minnesotas State Bird. Den blir ett jättefint minne av Minnesota!

Later, Mariette

4 kommentarer:

mormor sa...

Roligt att skolan uppmärksammar barnens födelsedagar fast dom har åkt hem till Sverife då.Kram/mormor.

Mariette och Mats Wendel sa...

Ja, vi får hoppas att alla tre blir uppmärksammade...

Lena sa...

Heej - va kul att ni skall gå på teater med barnen. Jag och Patrick skall försöka gå på "Cats" på Cirkus i Stockholm i slutet på november. HSB står för notan (tack o bock) Bäst att passa på och utnyttja när man har möjlighet - eller hur! Vi har firat våran 3 åriga bröllopsdag idag och jag får skämmas. Jag tyckte att vi skulle tvätta hela kvällen idag men Patrick hade andra planer. Middag på "Il forno A´legna" med Tove o Matilda som barnvakter till Thyra gjorde kvällen tio i topp!!! Sköt om er nu så hörs vi // Kraaam Lena (fru glömsk) o Patrick

Mariette sa...

Låter som en fin fin middag; skönt med lite vuxentid tillsammans, eller hur? Grattis till 3 år!!
Cats är fantastisk, jag såg den vid en uppsättning för lääänge sen i Stockholm; hoppas ni får kul! Ha det bra allihopa!

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul