08 april 2010

Hallen tar form


I dag har vi ägnat oss åt att återställa hallen efter allt mitt kladdande med färg. Nya bokhyllorna kom äntligen upp och en magnifik, stor spegel hamnade på motsatta väggen. En lampa som jag hittade i garderoben, alldeles ny och knappt använd i huset i Örebro passade perfekt intill spegeln. Morfar Lasse har legat på knä och satt golvlister och trösklar, det närmar sig målgång där, men inte riktigt än... Barnen är glada att ha fått fram sina böcker igen; jag önskar att hyllorna rymt ännu fler böcker...

I morgon får nog snickar- och inredningsentusiasterna ta ledigt och sätta på sig städ- och kockrocken istället. Vi vill ju gärna att gästerna på lördag ska komma in genom dörren utan att kliva genom snitslad bana och de är säkert sugna på något att äta när de kommer för att gratta 11-åringen! Alltså, andra planer för morgondagen!

Tjejerna har upptäckt hur kul det är att cykla efter 1,5 år utan cyklar. Nu är det något som drar hela tiden: "Snälla mamma, kan vi gå ut och cykla?" I går cyklade de för att möta mormor och morfar och sen tog morfar dem på en promenad. I dag cyklade de hem till farmor och farfar för att lämna tillbaka farmors vantar. Pappa Mats fick följa med! Milan stannade hemma och tittade på filmen "The Break-up!" som han velat se länge. Den fick betyget "BRA", men inte WOW!

Dags för lite kvällste!

Later, Mariette
Posted by Picasa

2 kommentarer:

mormor sa...

Snyggt(hallen),ja det är kul att cykla tjejer!Kram/mormor

Mariette och Mats Wendel sa...

TACK! Spegeln passar utmärkt!

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul