23 maj 2010

En händelserik vecka!

Denna vecka har varit händelserik och till största delen med ett fantastiskt väder. I dag drog dock det stora regnovädret in och jag tror det regnat oavbrutet hela dagen. Inget vidare för barn som har spring i benen...

I tisdags hade Maximilians klass äntligen sitt teateruppträdande i skolan. Vi hade köpt biljetter till mormor & morfar och farmor & farfar som följde med mig och tjejerna för att titta på "The Fantastic Mr. Fox". Pjäsen pågick nästan en hel timme och barnen var jätteduktiga. Maximilian var en fräck råtta! Efteråt var det knyt med både mat och efterrätter och det var uppskattat av både stora och små. Tyvärr fick pappa Mats inte se pjäsen; han befann sig i Bryssel för viktigt möte.

I fredags hade vi utvecklingssamtal med Maximilians fröken. Han är väl framme kunskapsmässigt och fröken såg inga problem alls med att han varit borta från svenskan i 1,5 år och det känns ju bra. Det tråkiga är att han tycker det mesta i skolan är ointressant och saknar intresse och då är det svårt att engagera sig. Det är inte lätt för oss att hitta den rätta moroten och motivera honom att få "det tråkiga" ur vägen för att kunna göra det mer "roliga". Vad gör man när ens barn hela skolgången har tyckt att skolan är pest? Detta trots att han utan problem klarar av att lösa det mesta som kommer hans väg...

I fredags inledde vi vår egna version av "Halv åtta hos mig" här hemma. Barnen har lagat mat med inlevelse och blivit betygsatta av oss och varandra. Det har varit varierat på menyerna och väldigt gott måste jag säga! I dag fick vi lax med wokgrönsaker med plättar till efterrätt och i fredags var det pepparbiff med klyftpotatis och milkshake till efterrätt. Lördagsmaten bestod av amerikansk burgare och chocolate chip cookies till efterrätt. Snacka om att jag har fått avstå några efterrätter...

I lördags var vi och grattade Fredric som fyllt 18! Det bjöds på jättegod mat och smarriga efterrätter. Magarna stod i fyra hörn efteråt. Fredde såg nöjd ut med firandet!

I dag har vi jobbat vidare med badrummet och fick spegel, ny belysning och handdukshängare. Vi är jättenöjda med resultatet. Bilder kommer senare, så snart vi städat upp byggdammet... Nu är det bara duschväggen och spegeln i det andra badrummet som är kvar, sen är vi nöjda med badrumsuppdateringarna!

I dag på eftermiddagen fick vi finbesök! Nina kom äntligen på beök och vi bjöd på sommarbakelser: Kladdkaksmuffins med vaniljkesella och färska jordgubbar. De smakade sommar trots att regnet vräkte ner där ute! Nästa gång hoppas vi att fästmannen Lasse kommer med också!

Goda nyheter är att vi är nära att få Volvon såld. Handpenning är erlagd och om allt går som det ska hämtar de bilen i slutet av veckan. Håll tummarna! Vi hoppas på en varm och skön semester utomlands!

I helgen har det bara varit virituella "playdates" här hemma. Laura och tjejerna har lekt över Skype både lördag och söndag. Tack och lov för teknikens under, tänk om en annan skulle ha haft kompisar på andra sidan Atlanten för sisådär 30 år sen; det hade blivit en dyr historia för mor och far om man hade försökt hålla kontakten...

Nu är det en ny vecka som står runt hörnet. Den innehåller "Kvarngärdets Dag", karate gradering och lite annat smått och gott!

Ha en bra vecka allihopa!

Later, Mariette

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för senast och för de otroligt goda kladdkakemuffinsarna med extra jordgubbar :-) Lasse blev lite avis och besviken att han inte kunde komma med den här gången.
Tack för presenterna!! Glasunderlägget invigdes i gårkväll och flickan står på byrån i hallen där hon verkar trivas fint.
Stor kram och vi ses snart igen!! :-)

Mariette och Mats Wendel sa...

Tack själv! Nu får det inte gå flera månader innan vi ses igen!! Vad bra att pärlplattorna kom till användning!

Anonym sa...

Nej verkligen inte! Ska kolla Lasses schema. Om inte annat får ni ta en dagtur till Sala och hälsa på oss i stugan. Silvergruvan kan faktiskt vara värt ett besök den också :-) kram!!!

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul