12 maj 2010

Miss i korrekturen...

I går köpte vi en ny vattenkokare, då Mats varit lite för ihärdig med rengöringen av den gamla... Vi köpte en snygg Philips och nöjda med vårt inköp packade vi in barnen i bilen och vände hemåt. I bilen på vägen hem roade vi oss med att läsa Philips klatschiga slogan på kartongen på alla språk och när vi kommer till den svenska översättningen blir det alldeles fnissigt värre och sedan rena gapflabb! Här kommer först den engelskspråkiga varianten och sedan den svenska: OBS! Kom ihåg att det är en VATTENKOKARE vi köpt...


Water Kettle
Have it your way,
exactly your way.
Hot water at the
temperature you need


Vattenkokare
Smörgåsar på ditt sätt,
precis som du vill ha dem
Varmt vatten vid den
temperatur du önskar


Ja, barnen kunde inte sluta skratta och vi hade det ganska roligt vi med. Gissar att de blandat ihop texten till vattenkokaren med texten till möjligvis en smörgåsgrill?
.
I kväll var det alltså disco för tjejerna och de hade haft det jätteskoj. Mängder med spring, dans och snacks. Pappa Mats var snäll och följde med! Själv var jag med Milan på Karate och det gick bra det med. Liten grupp denna gång (pga Discot!) och det gjorde att träningen blev mer effektiv och lite mindre rörig!
.
I kväll har vi tittat på ett av våra favoritprogram: Arga snickaren! Barnen sitter som klistrade och visst känner man igen sig i vissa lägen!! Hemskt vad man tror att man kan uträtta på egen hand; skam den som ger sig, eller vad det nu är som gör att man kör på trots att man borde inse att man behöver hjälp... Jag är ganska nöjd med att våra projekt här hemma inte är större än att de går att genomföra på en helg åt gången. Det är mer greppbart med en lägenhet modell nyare än ett gammalt hus med tillhörande tomt... Men visst saknar vi ytorna både ute och inne!
.
Nu ska vi njuta fyra dagars ledighet, det ska bli skönt!
.
Later, Mariette

Inga kommentarer:

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul