10 maj 2010

Filmkväll fast på eftermiddagen...


I dag när barnen kom hem från skolan hade vi bestämt att vi skulle ha vår alldeles egna filmkväll, trots att det bara var eftermiddag. Vi poppade popcorn och valde film och kröp sen upp i soffan för att titta på "Mus i sitt eget Hus". Barnen har sett den förr, men för mig var det första gången. Jag blev positivt överraskad och tyckte den var riktigt underhållande! Michaela tycker den är lite småäcklig, men annars var det bara positiva betyg för filmen. Lagom till filmens eftertexter kom pappa Mats hem efter att ha bytt däck på Volvon, som ska ut till försäljning inom snar framtid!

I går köpte vi en bra begagnad cykel till Maximilian och han är väldigt nöjd med den. Vi bytte sadeln på den, men i övrigt var den i bra skick. Nu har vi cyklar som räcker i alla fall över nästa säsong också, sen är det nog dags för nya uppdateringar igen...



Så här ser cykeln ut, förutom att Milans har pakethållare!

I går fick jag fina rosor av mina barn för att fira Mother's Day! I övrigt blev det amerikanska pannkakor och ägg till frukost, en riktig söndagsfrukost med andra ord. Mamma fick bestämma middagsmat, men i förvirringen så trodde pappa Mats att hon skulle laga den själv, så det blev till att nödhandla middagen och det slutade med en barnfavorit: Pizza! Alla nöjda och glada och vi lyckades till och med få i oss lite glass till efterrätt! Sen tyckte Milan att vi skulle ha popcorn också, men övrigas magar sa "nej", så han blev nedröstad! Därav popcornen idag...

I dag har barnen varit iväg på karateträning och om bara några få veckor är det dags för gradering för dem. Vi har nu fått besked att de kommer att få gradera 2 nivåer vid samma tillfälle och det känns mer rättvist! Nu är det bara att nöta in alla japanska ord och koppla ihop dem med rätt slag/spark!

I morgon är det Sports Day på skolan. Friiddrott tror jag står på programmet. De ska ha matsäck med sig så det blir till att kliva upp tidigt för att grädda pannkakor och grilled cheese: det är vad som beställts... Vilket innebär att jag säger tack och hej här!

Later, Mariette

2 kommentarer:

Micke sa...

Grym bajk Milan. /Micke

Mariette och Mats Wendel sa...

Helt OK, eller hur? /Mariette

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul