17 maj 2010

Härliga vårväder!

Änligen kan man sätta på sig sandalerna! Åh, vad jag har längtat!! Nu stitter de på var gång jag går ut genom ytterdörren, hoppas att det fina vädret håller i sig!

Helgen har gått i BBQ:s tecken! I lördags grillade vi i Gamlis i värmen. Åt gott och spelade boccia, krocket och kubb. Lite för varmt var det faktiskt i stekande solen... Barnen höll igång så gott de orkade...

På söndagen var vi på ytterligare BBQ. Denna gång ute i Uppsala-Näs hos vänner från skolan. Ett stort gäng samlades med medhavd mat och grillade tillsammans. Denna gång var vi i Uppsala-Näs och under sommaren kommer vi att träffas vid ytterligare 5 tillfällen hos andra värdar runtom Uppsala. En rolig idé och vi hänger gärna på. Alla familjerna var två eller trespråkiga med engelska som gemensam nämnare. Barnen sprang runt, busade och ingen ville förstås åka hem när det var dags för det...

Väl hemma fortsatte vi med det tråkiga arbetet att koppla vatten i badrummet och borra i betongväggar... Nu har vi kommit en bit på vägen och förhoppningsvis kommer vår nya duschvägg till nästa helg så vi kan få upp den i tjejernas badrum. Det börjar arta sig, även om det alltid tar längre tid än man tänkt sig!

Nu är det snart dags för mig att cykla iväg till skolan för att hämta upp de små. Härligt att kunna cykla fram och tillbaka utan att behöva dra på sig vantar och tjock jacka!

Later, Mariette

Inga kommentarer:

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul