20 september 2009

Farmers' Market

I dag gick vi upp relativt tidigt för att möta en av Mats kollegor, Donna, nere i St. Paul för att gå på "Farmers' Market" en stor marknad med många stånd där det såldes mängder av grönsaker av varierande storlek, men alla av utmärkt kvalitet! Vi strosade och plockade lite här och där, tills vi tyckte att vi hade tillräckligt. Donna hade ordnat parkering inne på området, polisen kom t.o.m. och plockade bort avspärrningarna och tog bort "No Parking"-skyltarna så att vi kunde parkera precis intill stånden. Lyxigt med sådana kontakter!


Donna syns i bild mellan Megan och Milan


Mats hittade slutligen en stor påse potatis!
.
Detta blev vår "skörd"!

Barnen fick ett varsitt presentkort från Donna på McDonald's, gulligt av henne att tänka på dem! Jag fick en vadderad shoppingkasse, passade utmärkt till Farmers' Market!

Efter marknaden åkte vi hem med våra "fynd" och då hade Lauras mamma precis ringt. Laura ville ha med tjejerna på lunch så vi skickade iväg dem och vi lunchade i lugn och ro med Milan här hemma. Planen var att de skulle komma hem igen direkt efter lunchen och vi skulle vidare till Minnesota Zoo. Det dröjde nästan 2 timmar innan vi såg tjejerna igen, men vi drog vidare till Zoo i alla fall!
.
Det var svettigt värre denna dag, runt 30 skulle jag gissa!
.
På Zoo valde vi att gå raka vägen till Bondgårdsavdelningen, där har vi aldrig varit förut. Det var en succé! Det klappades och gullades med alla söta getter, griskultingar och kor! Jag tror nästan att Michaela numera vill ha en liten get, innan var det en åsna...

Megan demonstrerar hur majsen växer!

Här odlas det jättepumpor!

Det var så varmt att tigern gick och la sig i plurret!!

Efter en varm dag på Zoo stannade vi på vägen hem och åt middag på Applebee's. Vi var trötta och törstiga och trodde nog att vi var hungrigare än vi var, vi beställde mer mat än vi kunde äta upp... Milan var nog den som kämpade på bäst med sin köttbit och bakpotatis!

Nu är trötta barn i säng och jag tror nog vi vuxna snart slumrar till vi med...
.
Later, Mariette

2 kommentarer:

mormor sa...

Ännu en späckad lördag,puh.Ni har fullt upp ser vi.kram/mormor.

Mariette och Mats Wendel sa...

Ja, ibland blir det lite för mycket... I dag söndag är det kompisar som gäller!

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul