06 september 2009

Minnesota State Fair

I fredags åkte vi till den berömda Minnesota State Fair inne i St. Paul. Denna fair är en gigantisk marknad med både djur, karuseller, matstånd och utställningar av diverse produkter, t.ex. bilar, traktorer eller nya fönster! Mat fanns i överflöd och som nykomling var det svårt att välja. Vi lyckades i alla fall hitta en liten restaurang som hade skylten "not on a stick" vilket innebar att man faktiskt fick sitta ner och blev serverad maten. Jag provade deras Chili och den var faktiskt jättegod!


Efter påfyllnad i energiförråden gick vi åt skilda håll. Maximilian och jag promenerade iväg till Bazaren och tjejerna och Mats gick förstås till tivolit! Senare möttes vi och åkte linbana tillsammans över en del av området. Det var en solig och ganska så varm dag, vi fick fylla på med vatten väldigt ofta! Maximilian och jag gjorde en vända bland båsen på tivolit där han vann 4 st gosedjur, modell mindre. Han var nöjd!





Milan och jag gick vidare till Heritage Square där man kunde köpa diverse produkter; både ätbara och ej! Efter den vändan var vi båda ganska trötta i fötterna och satte oss på en bänk och njöt av en Cream Puff, ett bakverk fyllt med chokladgrädde! Smarrigt!

Vi promenerade runt i ytterligare ngn timme, men efter ca. 6 timmar i solen och många km under fötterna kände jag att det kanske var dags att vända hemåt. Vi såg säkerligen inte ens en fjärdedel av området och vi kom inte ens i kontakt med djuren. Tydligen har de varje år en gigantisk gris som är ett måste att se och dessutom har de en lada där man kan se en kalv födas! Det hade säkert varit en fantastik upplevelse, men vi hade nog slut på energi för denna väntan!

Väl hemma tittade vi på en klassiker, Pink Panther, barnen älskar kommisarie Clouseau spelad av Steve Martin. Många skratt och många citat senare somnade vi lätt vaggade, speciellt jag som t.o.m. somnade innan filmen var över...

Later, Mariette

Inga kommentarer:

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul