04 september 2009

Open House

Så var det då dags för öppet hus på nya skolan; Middleton Elementary. Vi åkte dit redan innan 08.00, allt för att slippa den värsta anstormningen... Det var redan mycket folk, men hanterbart. Vi hälsade på i alla tre klassrum, träffade nya ELL-fröken och köpte ännu mera obligatoriskt material innan vi kunde känna att vi uträttat det vi kom dit för.

Alla tre barnen verkar nöjda med sina klasslärare. Michaela har fått en manlig lärare, Mr. Davis. Hon skojade genast och kallade honom Mrs. Davis... Typisk Michaela-humor! Megan har fått en fröken som heter Mrs. Peine och hon har hamnat i samma klass som vår goda vän Jeronimo från Chile. Han gick tidigare i Michaelas klass. Slutligen, Maximilian fick en fröken som heter Mrs. Jankowski och hon kommer att ha händerna fulla med 29 elever i klassen, en av dem spelevinken Keaton från Milans klass på Bailey... Hoppas det inte blir för stökigt!


Temat för detta år är en upprepning av förra årets Inch and Miles: The Journey to Success. Gissningsvis har Middleton kopierat Baileys tema från förra året. En fördel för barnen är att de vet vad som förväntas av dem! Och som Megan sa: "Jag kan hjälpa musikfröken med temalåten!"

Efter en tidigt morgon begav vi oss hem och funderade över vad vi skulle göra. Vi kom fram till att en vända till lekparken vore inte helt fel, så vi packade in oss i bilen och gav oss iväg. Efter att ha sprungit av oss i parken promenerade vi bort till badet/stranden och köpte en glass som belöning för allt spring, det var smarrigt! Tror jag i alla fall, jag stod nämligen över glassen...

Barnen lovade mig att hjälpa till med lite shopping om de fick åka tillbaka till parken på e.m. för att bada och det var väl en ganska bra deal. Sagt och gjort, det gjorde vi! Vi tog med oss hinkar och de ägnade mer än två timmar åt att bygga och gräva i sanden! Roligt värre. En fantastisk skön, lagom varm eftermiddag i solen!

Väl hemma lagade jag en av barnens favoriter; köttfärsbiffar, potatis och gräddsås! Yummy!

Barnen somnade lättvaggade den kvällen!

Later, Mariette

2 kommentarer:

mormor sa...

Ja ni verkar ha fullt upp att göra,men roligt ser ni ut att ha.Kram7mormor

Mariette och Mats Wendel sa...

Ja, det gäller att utnyttja de sista dagarna av lovet!

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul