13 mars 2010

Laddar upp!

Ja, idag kör vi uppladdning inför "Melodifestivalen" och Megans födelsedag i nästa vecka. Detta inleddes med att jag tog tjejerna till frissan. Två jättenöjda tjejer kom ut och såg ut så här:



När de förstod vart vi skulle sa de: Vi vill inte klippa oss! Men när de kom ut sa de att till den frisörn ville de gå igen!! Tänk vad lite glada gubbar och stjärnor/blommor i håret kan göra... Michaela firade med att spänna lite födelsedagspengar på Gränby Centrum. Megan hade några slantar kvar från i julas och handlade lite grann hon med.

På eftermiddagen gjorde Megan en inbjudan till sin födelsedag och jobbade med en önskelista som hon tll slut blev ganska nöjd med. Det är lite lustigt att ha 2 åttaåringar för tillfället här hemma, men tjejerna bara skrattar när jag säger det, de är vana vid det här laget!

I dag har vi sålt våra gamla Billy-bokhyllor och det känns jättebra. Äntligen kunde vi få in ett skrivbord i vardagsrummet och det gör att vi nu har en bra arbetsplats och slipper sitta vid köksbordet! Lyxigt värre känns det. Där kan barnen dessutom sitta och göra läxorna om de vill, dock inte alla på en gång!

I kväll har vi haft riktig gourmetkväll. Kött, potatiskaka och tzatsiki till middag och massa goda snacks till Melodifestivalen. Alla fick sina favoriter, det mest otippade är nog Michaelas Ritz-crackers som ersätter alla chips, nötter och ostbågar som vi andra gillar. Normalt äter vi bara popcorn och ibland nötter, så idag var det lite speciellt.

När det gäller Melodifestivalen så kan jag meddela att ingen här hemma var nöjd med slutresultatet. Alla hade vi olika favoriter, men ingen av dem vann. Maximilian var den som hade svårast att acceptera vinnaren, men det går säkert över... Nu får vi hoppas att svenska folket valde rätt och skickar en låt som har en ärlig chans att vinna i Oslo!

I morgon har Michaela en kompis som kommer över och vi andra har lite smått och gott att syssla. Förhoppningen är att jag under morgondagen ska få Blackie tvättad, han gillar inte det smutsiga väglaget här i Sverige. Kanske känns det bättre efter en grovstädning!

Dags för mig att återgå till den något långsamma filmen "Cold Creek Manor" som just för tillfället börjar ta fart! Lite småläskigt är det allt!

Later, Mariette

Posted by Picasa

2 kommentarer:

mormor sa...

Jätte fin tjejer.Mormors favorit vann inte heller.Salem al Fakir hade nog stått sig bättre i Europa.Men som sagt vi får se.Kram7mormor.

Mariette och Mats Wendel sa...

Ja, men spännande var det i alla fall och vi fick en extra myskväll!

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul