08 juni 2009

Etapp 1











På bilden syns Lake Superior från Scenic Route.

I dag påbörjade vi vår resa längs North Shore med färden upp till Duluth där vi stannade och åt vår matsäck vid utkikspunkten. Tyvärr var det blåsigt och kallt så vi kastade i oss våra mackor och alla var nöjda med att återvända till bilen för att värma upp våra vindpinade kroppar!


Vi fortsatte norrut längs Scenic Route där den stora sjön glittrade kallt och de gick vita gäss på ytan. Solen tog sig dock igenom molntäcket och när vi nådde Goseberry Falls State Park var det soligt och fint. Vi tog god tid på oss vid fallet och gick hela vändan runt fallen, en nätt liten promenad uppför med nästan hisnande utsikt! Milan och jag ångade på i förväg...


Morfar och mormor med barnen!









Mormor och morfar framför det
övre fallet!










Morfar och tjejerna!
Innan vi begav oss till vårt hotell i Silver Bay, besökte vi fyren "Split Rock". Där fick vi vår dagliga dos med svenskättlingar då vaktmästaren för fyren visade sig vara just det! Han frågade nyfiket vad vi pratade för språk och konstaterade sedan att han inte förstod ett ord! Ja, det är märklig, men man måste faktiskt lära sig ett språk, det ligger inte i generna!






















Utsikten från klippan där fyren står!













Milan inne i fyren!


















Mormor och barnen i bubbelpoolen!

Nu i kväll har vi checkat in på AmericInn i Silver Lake och nyttjat poolen med vattenrutschkana, bubbelpool och ångbastu. Mycket nöjda barn fick se både mormor och morfar bada!

Efter badet åt vi middag på hotellets bekostnad; det ingick nämligen två XL pizzor, 4 liter läsk (!!!) och efterrätt! Vi skulle ha fått det levererat, men Mats åkte och hämtade, det är lättare att se vad man har att välja mellan då! Vi uppgraderade till en lite dyrare pizza och fick på så sätt en kycklingpizza med kronärtskocka, en av våra favoriter!

Nu snusar barnen förnöjt och jag sitter i mörkret och knappar i blindo... I morgon är det dags för nya äventyr!

Later, Mariette

Inga kommentarer:

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul