01 juni 2009

Min Michaela!

Sjuklingen var i dag till Dr. Warnken, hennes favoritdoktor i hela världen! Det visade sig att hon återigen har halsfluss, utan några som helst symtom på halsont! Vi fick en dunderkur och förhoppningsvis är hon snart tillbaka till sitt vanliga, glada, charmiga Michaela! Jag berättade för doktorn att hon tycker att han är den bästa doktorn och då lutade han sig fram och viskade till henne att hon var en av hans allra bästa patienter! Sen viskade han bakom handen, lite busigt att han hade en till hemlighet; "Du är söt också!" Oj, vilken nöjd patient som lämnade kliniken!

I går när de andra barnen gått och lagt sig satt Michaela uppe med Mats och mig. Jag tittade på TV och i något sammanhang var det någon som nämnde en "serial killer"(massmördare) och då säger Michaela, "Åh, nej, dödar han alla Cheerios!" Förklaring: Cheerios är en av Michaelas favoritflingor, flingor på engelska heter cereal, därav ihopblandningen av cereal och serial! Vi fick oss ett gott skratt i soffan!! Filmen var dock ingen läskig film, jag minns faktiskt inte varför massmördare diskuterades...

I morgon kväll kommer mormor och morfar och hälsar på! Det ska bli roligt för oss alla! På söndag bär det av till North Shore och lite R&R (Rest and Relaxation). Vi hoppas på fint väder och lite värme.

Denna vecka är det mycket som händer i skolan. I dag är det musikal för Maximilian, klassen uppträder i musiksalen. Sen firar de olika kulturer hos ELL-fröken, barnen har med sig olika spel från hemlandet och de skulle få något smarrigt av Ms. Hafiz. I morgon ska Milan och alla 3:or på en utflykt till en park för att umgås och ha kul hela dagen! På onsdag kommer "Zoomobile" till 1:orna på skolan. De ska få träffa några djur och chansen att klappa dem med! På torsdag är det städdag, då ska alla ha med sig städmaterial och en stor kasse för att bära hem allt som är kvar i bänken och skåpet. På fredag slutligen är det utedag för Milan på fm då de ska leka lekar och flickorna har på em pizzaparty tillsammans med alla 1:or. Jag har säkerligen inte fått med allt, men det är veckan i stora drag, låter kul!

Nu ska jag ta och förbereda lite mat, Milan ska i kväll iväg på kursen "Ready to be Home Alone", en kurs för barn i åldern 9-11 år som förbereder barnen att kunna vara hemma själva. En bra kurs tycker jag, hoppas den nu är så bra som den låter!

Later, Mariette

2 kommentarer:

mormor sa...

God morgon på er.Vad bra att du tycker så mycket om din doktor,Michaela.Aj aj flörtar han med dig.Det får han inte då blir morfar sotis.Kram mormor.

Mariette sa...

Ja, han är en riktig flörtis, men en modell mycket äldre flörtis! Vi ses snart! Kramisar

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul