05 oktober 2009

En blåsig dag i Grand Canyon

Efter en smarrig frukostbuffé på motellets restaurang åkte vi idag på utflykt till Grand Canyons norra delar. Resan gick från färgranna berg i Utah, över slättland med rak väg så långt ögat kunde se, genom tall och granskog precis som i Norrland och genom björkskog som nyligen härjats av flera bränder. Vädret skiftade också från solsken till mulet, lite regn, lite hagel(!) men framförallt blåsigt. Till slut var vi framme och då stupade landskapet på båda sidorna om vägen. Mycket imponerande.


Här poserar Mariette och barnen med Grand Canyon i bakgrunden. Det blåste riktigt kraftigt, med vindbyar över 110 km/h (! ) och vi tog det mycket försiktigt när vi tittade ut över bergskammen. Tyvärr var den turist vägarna stängda för det hade blåst ned träd över vägarna och ansågs inte vara säkert att köra där, så vi fick nöja oss med den storslagna vyn vid besökscentret.


Barnen passade på och tog ytterligare en "Ranger"-utbildning som de klarade galant. Den verkade mycket intressant. Pappa tyckte bäst om eden som de svor för att få sitt certifikat, den innehöll nämligen att dammsuga och plocka undan efter sig!

Mer bilder finns nu i fotoalbumet. Nu sover alla utom jag. Imorgon bär det av mot nya mål och då hoppas vi på bättre väder!
/ Mats

2 kommentarer:

mormor sa...

Ja det såg maffigt ut.Hoppas på bättre väder för er i dag.Kram7mormor.

Mariette sa...

Ja, tyvärr var Grand Canyon en riktig stormgryta denna dag!Vi var lite besvikna, men vädret rår man inte över!

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul