04 oktober 2009

Lång resa - 3 delstater

I dag startade vi tidigt med frukost redan strax efter 7 på morgonen. Vi var alla på Minnesota-tid och vaknade redan före 6. Bara att kliva upp och gå ner till en fin hotellfrukost med våfflor, äggröra, hashbrowns och en massa annat mer eller mindre onyttigt! Det var nog den bästa amerikanska hotellfrukosten vi ätit hittills...

Efter att vi checkat ut körde vi en vända genom Vegas, längs stripen med alla fina hotell. Otroligt nog byggs det ytterligare hotell i denna kasinotäta stad. Man kan undra om marknaden inte borde vara mättad vid det här laget, men tydligen inte...


Vi åkte genom fantastiska landskap med berg, bergspass och höga platåer. Vi åkte från Nevada, vidare till Arizona och till slut var vi framme i Utah där vi körde in i nationalparken Zion. Vi färdades längs highway 9, även kallad Zion-Mount Carmel Highway. Många platser att stanna på och fantastisk utsikt. Inte alls lika ruskigt läskiga slingrande vägar som vi stötte på i South Dakotas The Needles, men några häftiga tunnlar genom bergen.

Vart tar vägen vägen?



Inne i Zion

Sandsten

Där highway 9 slutade låg motellet vi bokat för de två kommande nätterna. I denna lilla "stad" finns inte mycket; två restauranger, detta motell och ett finare hotell. Vi är 2,5 timme från Grand Canyons norra del, dit vi ska bege oss i morgon bitti. Det kommer säkerligen bli ett äventyr.
.
På vägen ut hit i dag stannade vi för lunch i Mesquite, vi hittade en restaurang som hade fantastiskt fräsch OCH billig mat. Fem rätter för 30 dollar; det är billigt för mig! När det sen dessutom är supergott förhöjer det intrycket ytterligare. Vad glad jag var att jag inte lyssnade på barnens bön om att stanna på en pizzeria eller på Tacco Bell.

Nu i kväll har vi ätit på motellets restaurang och alla hittade något som passade dem. Milan tog salladsbaren med soppa och njöt av fulla muggar. Mats och jag delade på en prime rib, en ofantligt stor köttbit som kunde föda fler än två! Utöver köttet och potatisen ingick salladsbaren och en superstor scone. Utan att överdriva kan jag säga att vi är mätta och nöjda!

På vägen tillbaka till rummet stannade vi i receptionen och tittade på indiansmycken. Jag köpte äntligen ett autentiskt halssmycke som i min mening helt klart var värt sina 26 dollar i pris. Kreatören heter Emily Dodson och hon kommer hit och leverar sin smycken för försäljning. Det fanns även de halsband som var gjorda i sandsten med det jag valde var i annat stenmaterial.

Nu ska vi få barnen i säng, vi är lite smått förvirrade av alla tidszoner, här i Utah skiljer det bara 1 timme mot Minnesota, men i Nevada var det två. Arizona tror jag följer Nevada, men de använder inte sommartid, så jag undrar vad resultatet av det bli?? Ja, det är väl bara att gå och lägga sig, gå upp så tidigt vi orkar, och sen komma iväg!

Later, Mariette

1 kommentar:

mormor sa...

Roligt att se delar av ert äventyr,hoppas att Grand Canyon ser likadant ut som förra gången för Mariett och att det blir en riktig waa,upplevelse för er andra.Väntar på nya bilder och beskrivelser.Kram/mormor.

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul