13 oktober 2009

MOROT!?

Gårdagen kom med snöfall och plötsligt morgonpigga barn! Maximilian var uppe, påklädd och hade gjort frukost redan innan jag ens klivit ur sängen! Sen var det raka vägen ut för att leka i snön innan skolbussen kom. Våra barn är kända på gatan för sin inställning till snö och kyla; total hängivelse!

Väl hemma från skolan stannade de ute och lekte i den snö som fortfarande låg på backen. Maximilian och Michaela höll ut längst, trots vätan... I dag är det kallt, några få minusgrader och dimma på morgonen. Solen försöker hitta fram genom molnen, men förmiddagen har varit grå. Morgondagen lovar mer snö, vi får se om de får rätt...

I går fick vi hem ett erbjudnande till Michaela om extra läshjälp efter skolan. Hon får även extra lästräning under skoltid, men detta skulle vara en gång i veckan, EFTER skolan. Michaelas svar: NEJ!!!! Men nu vill vi ju väldigt gärna att hon går och vi funderade ett tag och sa sedan till henne: Om vi locka dig med en morot, skulle du kunna tänka dig att gå då? Michaelas svar: Morot, jag tycker ju inte ens om morötter!!! Pappa Mats och jag själv kunde inte hålla oss för skratt! Resultatet blev i alla fall att hon accepterade vår "MOROT" och kommer att gå på extra lästräning. Bra för henne!



Later, Mariette

2 kommentarer:

mormor sa...

Ja du Michaela,morötter kan vara bra i alla former.Kram/mormor

Mariette sa...

Ja, även om de inte är så goda, enligt fröken Michaela...

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul