17 augusti 2009

S.D. Dag 3: Reptiler och ett mäktigt berg

Hej! Idag stod mycket på programmet. Vi besökte först Reptile Gardens som bara låg ca 20 min från hotellet. Vi var där i drygt 3 timmar och tittade på massor med djur.

De hade tre olika shower som man kunde se och vi gick på fågelshowen först. Där fick vi bl a se den vithövdade örnen. Maffigt va?!

Därefter gick vi på ormshowen. Läskigt att vara så nära farliga ormar. Djurskötaren nedan utförde några trick med ormarna och förklarade massor för oss. Sista showen var en alligator show. Här gick han omkring bland alligatorerna och några krokodiler och förklarade hur de lever och äter. Rätt var de var så frågade han publiken (det var mycket show) om de ville att han skulle visa upp en stor eller liten alligator (STOR skrek publien). Skulle den vara snäll eller farlig (FARLIG skrek publiken). Och rätt var det var hade han dragit upp en och så satte han sig på den. Ja, man kan ha enklare jobb..! Han verkade dock trivas.


Under eftermiddagen körde vi till Wyoming för att se Devils tower - en märklig klippformation som formats för flera tusen år sedan. Mäktigt att se! De var tillåtet att bergsbestiga om man hade rätt utrustning och det verkade inte vara något för nybörjare. Ser ni några klättrare? I fotoalbumet finns någon mer närbild på de som klättrade.


Barnen trivdes. De fick i uppdrag av personalen att gå ut i naturen och svara på ett antal frågor för att bli "Rangers" (ung. parkskötare). De klarade testet och fick fina utmärkelser!

I morgon är det dags för nya utflykter!
/ Mats

2 kommentarer:

mormor sa...

Godmorgon på er.Ja barnen älskade säkert alla ormar(inte Megan)ochkrokodiler.Den vithövdade örnsn är maffig.Kram/mormor.

Mariette och Mats Wendel sa...

Jodå, även Megan klappade både ormar och krokodilungen. / Mats

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul