18 augusti 2009

S.D. Dag 4: Mt Rushmore, åsnor och läskiga bergsvägar

Idag fick vi äntligen se presidenterna. Från vänster är de Washington, Jefferson, T. Roosevelt och Lincoln, något som barnen snabbt lärde sig.

Efter Mt Rushmore åkte vi genom Custer State Park där de hade vilda djur utmed vägen. Plösligt stod det åsnor på vägen och det var bara att vänta på att de gick av vägen innan man kunde passera. När vi stötte på Buffalo:s nära vägkanten så hoppades vi att de inte skulle gå upp på vägen. Det stod många skyltar att man inte skulle gå ur bilen eftersom de kan vara farliga.
När vi åkte därifrån så åkte vi Needles highway, en slingrande väg utmed bergssidorna. Det var för det mesta mycket trångt på vägen när man fick möte och stupade rakt ned utan räcken. En hissnande upplevelse för oss alla!


Senare på kvällen åkte vi till Hill City och åt. Där hade de en "Shoot-out" show på en av gatorna som vi tittade på. Riktiga cowboys som sköt med pistoler och gevär!

/ Mats
PS. Uppdaterat fotoalbum, med text på bilderna.

2 kommentarer:

mormor sa...

Ja så har Mariette äntligen fått se presidenterna(det har ju varit hennes dröm länge)Det var tur att jag inte var med jag hatar att åka på sådana berg vägar.Trevlig hemresa,kör försiktigt.Kram/mormor&morfar.

Mariette sa...

Jag var spyfärdig mest hela tiden på de där vägarna, men de andra tyckte det var spännande! Man tick tuta innan man åkte igenom tunnlarna, det fanns bara plats för en bil! Det var skönt att komma ner igen, men det tog sin lilla tid!!

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul