19 augusti 2009

S.D. Dag 5: Alpine slide och lååång resa

Idag började vi dagen med att strosa lite i affärerna i Keystone tills dess att "Alpine slide" (ung. rodel) öppnade. Innan vi fick åka upp så skrev jag under på att inte hålla företaget ansvarigt för alla eventuella skador som kan inträffa. 2 sidor med 8 viktiga paragrafer (sign vid varje) och sedan alla namn och min fullständiga namnteckning efter varje namn. Ja, ibland tycker jag att det går till överdrift. Det kanske till och med var farligt att åka ned?
Glada var vi i alla fall när vi äntligen kom iväg upp i korgliften. Utsikten var fin och barnen exalterade. Mariette skrev inte under något för hon tänkte åka korgliften ned igen, men Milan övertalade henne och hon åkte ändå. Tji för deras friskrivningssystem!
Man åkte i pulkor med hjul i bak och med en spak som kontrollerade farten. Barnen njöt av att åka och det var kul att ha gjort det. Resan ned var ca 3 km.
På vägen hemåt passerade vi igen denna fantastiska två-våningsbro. Visst är den vacker?

Efter en lång bilresa stannade vi en kort stund i Mitchell och tittade på deras "Corn Palace". Ett palats byggt av majs! Alla tavlor där inne var gjorda av majskolvar i olika färger. Vilket pyssel... Nu är vi alla trötta och har lagt oss för att sova här i Sioux Falls. Imorgon kör vi sista etappen hem till Woodbury.
/ Mats

2 kommentarer:

mormor sa...

Oj,vilken slädtur,det måste ha varit jätte roligt spesiellt för Michaela.Ha enbra sista tur hem.Kramar från mormor.

Mariette sa...

Michaela tyckte kortliften var roligare, det var svårt att köra släden tyckte hon. Man kunde köra riktigt fort!

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul