12 april 2009

Swedish Buffet


I dag hade vi middagsgäster för att fira Påsken. Vi hade bjudit in Mats kollega och hans fru. De bjöd in oss till jul så det passade bra att bjuda igen nu! Vi försökte göra lite typiskt svenska rätter och ändå få till lite påsk-känsla. Det blev sill och potatis till förrätt, men också pannkakor (!) för oss som inte gillar sill, plus att de skulle få prova det med. Några ägghalvor fanns också på bordet med kaviar så klart!
Sen bjöd vi på köttbullar till huvudrätt, med gräddsås och lingon, det var helt klart en hit! All mat var uppskattad, tydligen gillar de sill sen tidigare, men vi hade köpt matjesill också och det skulle de absolut köpa i fortsättningen!


Denna fina kanelkaka hade Verla bakat och den smakade gudomligt gott, vi tjuvsmakade precis... De fantastiskt fina rosorna hade de också med sig när de kom! Vilken tur att mina påskliljor kunde ställas i en kruka, då min enda vas behövdes till rosorna!

Till efterrätt hade Maximilian valt en prisesstårta på IKEA, den suktade han efter hela dagen!! Till slut fick han en bit vid halv sju på kvällen! Den som väntar på något gott...
En lyckad eftermiddag och kväll med andra ord!
I morgon kommer en bild på Mats och hans nyaste fluga! Jag lovar att ni kommer att bli överraskade!
Later, Mariette

2 kommentarer:

Astrid sa...

Roligt att gästerna uppskattade svensk mat.Jättefina rosor.Ja jag förstår Milan prinsesstårta är bäst!!! Kram mormor.

Mariette sa...

Ja, tårtan var efterlängtad. Tyvärr kunde inte Michaela äta den och Megan gillar bara marsipanen...

Familjen Wendel

Familjen Wendel
på Farmers' Market, downtown St. Paul